Zrnková káva je všudypřítomná a vděčíme za její lahodnou chuť kvalitnímu zpracování. Její pravlastí je Afrika, i když nejvíce se pěstuje v Americe. Uvařit dobrý koflíček tohoto nápoje je věda. Důležitá je také voda, nejlépe tvrdá, můžete použít i minerálku. Jeden čas jsme používali minerálku z Poděbrad, která je sladší a nemuseli jsme sladit. Navštivte naše webové stránky a budete spokojeni.

Místo snídaně

Někdo má kávu místo snídaně. Není to správné, ale dělá to mnoho lidí. Odpolední siesta si také žádá šálek povzbudivého moku. Je potřeba nechat přejít vodu varem a ihned zalít, hlavně nepřevařit. Převařenou vodou nemůžete ani opařit prase, proto je nutné použít vodu čerstvou a vařit jen do bodu varu, jinak nemáte pěnu. To jsem se naučila v kanceláři, vychutnat si vůni i chuť této čerstvě umleté pochutiny.